• OKRESNÉ KOLO OLYMPIÁDY V ANGLICKOM JAZYKU

          • 28. 1. 2019
          • Dňa 16.1.2019 sa na Základnej škole Márie Medveckej v Tvrdošíne a Gymnáziu v Tvrdošíne uskutočnilo okresné kolo Olympiády v anglickom jazyku. Zúčastnili sa ho piati naši študenti.
            Všetci podali výborný výkon s nasledovnými výsledkami:

            Kategória 2B – KLÁRA MARCOVÁ (4.D) – 1.miesto

            Kategória 2C2 – JURAJ POLAKOVIČ (4.C) – 1.miesto

            Kategória 2A – MARCELA JAROŠOVÁ (1.C) – 2.miesto

            Kategória 1A -  JANKA KUBIŠOVÁ (sekunda)  - 4.miesto

            Kategória 1B – LUCIA HALČINOVÁ (tercia) –  5.miesto

            Všetkým účastníkov blahoželáme a víťazom želáme veľa šťastia na krajskom kole.

        • Darovanie krvi na GMH
          • Darovanie krvi na GMH

          • 25. 1. 2019
          • Dňa 22.1. 2019 prebehol na Gymnáziu Martina Hattalu v Trstenej za pomoci mobilnej transfúznej jednotky z Martina odber krvi pre nášho žiaka Dominika.
            Týmto chceme poďakovať všetkým dobrovoľným darcom, ktorí sa tejto udalosti zúčastnili a darovali svoju krv.

            Ďalšia akcia darovania krvi sa na našej škole uskutoční v rámci Valentínskej kvapky krvi koncom marca.

        • 1.miesto v celoslovenskej súťaži!
          • 1.miesto v celoslovenskej súťaži!

          • 23. 1. 2019
          • Dňa 16.1.2019 sa náš tím s názvom Baklažány v zložení : Dominika Stasová, Adrián Kabáč, Michal Tekeľ, zúčastnil finále súťaže Junior Freshhh.

            Junior Freshhh je celoslovenská súťaž v oblasti prírodných vied pre stredné školy, ktorú organizuje spoločnosť Slovnaft. Súťaž pozostáva z dvoch častí – online kola a finále. Do online kola sa zapojilo viac ako 200 tímov z celého Slovenska. Toto kolo pozostávalo z riešení úloh zameraných na matematiku, fyziku, biológiu a chémiu. Vďaka nášmu umiestneniu v online kole sa nám podarilo prebojovať do finále, kde postúpilo šesť najlepších tímov z celého Slovenska.

            Finále súťaže prebiehalo v sídle spoločnosti Slovnaft v Bratislave. Prvou súťažnou úlohou bola debata, v ktorej sme pred odbornou porotou rozoberali nové možnosti získavania energie a diskutovali sme o ich pozitívnych, ale aj negatívnych stránkach. Po obede nasledovala exkurzia v Slovnafte, kde sme sa dozvedeli množstvo zaujímavostí z oblasti spracovania ropy. Finále pokračovalo hraním logickej, strategickej hry, ktorú sa nám vďaka našej premyslenej taktike a stratégii podarilo vyhrať. Na konci súťaže sa sčítali všetky body a nášmu tímu sa v obrovskej konkurencii podarilo umiestniť na 1.mieste spomedzi všetkých tímov na Slovensku. Vďaka vecným cenám od Slovnaftu si každý z nás odniesol domov aj nový notebook. Je to pre nás obrovský úspech a sme veľmi radi že sme sa mohli zapojiť do tejto súťaže.

            Adrián Kabáč IV.B