• KRAJSKÉ KOLO OLYMPIÁDY V ANGLICKOM JAZYKU
          • KRAJSKÉ KOLO OLYMPIÁDY V ANGLICKOM JAZYKU

          • 23. 2. 2021
          • V krajskom kole, ktoré sa uskutočnilo 10. februára, sme mali tento rok veľmi silné zastúpenie - až v štyroch kategóriách. Všetkým dievčatám sa darilo veľmi dobre, trom sa dokonca podarilo postúpiť aj do užšieho výberu – na ústnu časť. Napokon sú výsledky nasledovné:

            2A kategória – Miriam Saganová – 2. miesto
            2B kategória – Alexandra Kolejáková – 6. miesto
            1A kategória – Nina Pazúriková - 9. miesto
            1B kategória – Janka Kubišová – 6. miesto

            Miriame uniklo víťazstvo iba o 0,5 bodu, ale aj tak jej k vynikajúcemu umiestneniu srdečne blahoželáme a všetkým účastníčkam ďakujeme za vzornú reprezentáciu.

            PK ANJ

          • Úspešné okresné kolo dejepisnej olympiády.

          • 22. 2. 2021
          • Dňa 11. 2. 2021 sa konalo okresné kolo dejepisnej olympiády. Našu školu v kategórii F úspešne reprezentovali Peter Žofaj (prima), ktorý sa umiestnil na skvelom 2. mieste a Miloš Pariža (prima), ktorý získal 3. miesto.

            Obidvom študentom ďakujeme za výbornú reprezentáciu školy.

            PK SPV

          • Víťazstvo v krajskom kole olympiády

          • 15. 2. 2021
          • Naša študentka Tímea Kubicová (II. C), obsadila na krajskom kole online olympiády zo slovenského jazyka a literatúry 1. miesto a postupuje do celoslovenského kola.

            Gratulujeme a držíme prsty pri reprezentáciinašej školy.

            pk SJL

        • ERASMUS+  Students Against Extinction
          • ERASMUS+ Students Against Extinction

          • 12. 2. 2021
          • ONLINE STRETNUTIE PARTNEROV PROJEKTU ERASMUS+ STUDENTS AGAINST EXTINCTION

            Napriek zatvorenej škole a protipandemickým opatreniam sa nám podarilo začať pracovať na projektoch Erasmus+. Naša škola je vedúcim partnerom projektu Students against extinction, ktorý realizujeme spolu s piatimi krajinami a partnerom v projekte Education to Entrepreneurship in European School, kde je zapojených päť škôl.

            Do projektov sa prihlásilo 28 študentov, ktorých prvou úlohou bolo vyjadriť svoj záujem v motivačnom liste v anglickom jazyku. Dobrovoľnou aktivitou bolo vytvorenie loga pre projekt Students against extinction. Študenti poslali 9 veľmi kreatívnych diel, z ktorých dve postúpili do medzinárodneho hlasovania. Minulú stredu, 3. februára 2021 popoludní, sme zorganizovali pre  partnerské školy online konferenciu, ktorej sa zúčastnilo vyše 40 účastníkov. Hlavná časť stretnutia patrila študentom, ktorí predstavili svoje školy pomocou videovizitiek a prezentácií. Našu školu odprezentovali dievčatá Miriam Saganová, Klára Kormaňáková a Kristína Jakubjaková. Študenti 2.D predstavili krátke prezentačné video o význame ochrany včiel a zachovania tradície včelárstva. Počas stretnutia prebiehala aj online súťaž o finálne logo projektu, ktorú napokon vyhralo logo z Českej republiky.

            V rámci mobilít sme mali ako prvé v novembri navštíviť Turecko, kde mali byť nosnou témou ekologické problémy súčasnosti.  Z tohto dôvodu bola ďalším bodom programu analýza výsledkov prieskumu o ekologickom povedomí mladých ľudí, ktorý zastrešovala partnerská škola z Antalye a do ktorého sa zapojilo 340 respondentov zo všetkých partnerských škôl (54 z GMH).

            Celé stretnutie mohli naši študenti sledovať cez zdieľanú obrazovku a byť tak súčasťou udalosti, ktorá na našej škole nemá obdobu. Pokiaľ bude pandémia koronavírusu pretrvávať, aj ďalšie stretnutia a projektové aktivity budeme realizovať online formou a plniť tak ciele a myšlienky celého projektu.

            Momentálne pracujeme na webovej stránke projektu a čoskoro sa uskutočnia online stretnutia našich študentov, na ktorých budú mať možnosť navzájom sa spoznať. Veríme, že nám ešte tento rok bude umožnené sa s partnermi projektu stretnúť aj osobne. Z atmosféry stretnutia bolo zrejmé,  že sú to ľudia pozitívne naladení, priateľskí a spolupráca s nimi bude nepochybne obohacujúca.

            Koordinátori projektov Erasmus+

          • Krajské kolo olympiády v španielskom jazyku

          • 12. 2. 2021
          • Dňa 8. 2. 2021 sa uskutočnilo krajské kolo olympiády v španielskom jazyku. Okrem toho, že naša škola bola organizátorom krajského kola, mali sme v súťaži aj dve želiezka v ohni. V kategórii D sa Nikola Grísová (4D) umiestnila na 2. mieste a v kategórii B obsadila Veronika Masláková 5. miesto

            Obom dievčatám srdečne gratulujeme a ďakujeme za reprezentáciu školy.

            PK španielskeho jazyka

          • Okresné kolo geografickej olympiády

          • 10. 2. 2021
          • Dňa 5. 2. 2021 sa konalo okresné kolo geografickej olympiády.Našu školu úspešne reprezentovali Matěj Liss (tercia) a Peter Žofaj (prima). Druhému menovanému sa podaril skvelý výsledok , keď vo svojej kategórii obsadil 3. miesto a zabezpečil si tak postup na krajské kolo.

            Obidvom študentom ďakujeme za vzornú reprezentáciu školy a Peťovi prajeme veľa šťastia v ďaľšom kole.

            Mgr. Robert Capko