• Úprava okolia školy
          • Úprava okolia školy

          • 30. 6. 2021
          • V rámci úpravy okolia našej školy niektorí učitelia zrekultivovali zelenú plochu pred hlavným vchodom do nášho gymnázia. Po úprave pôdy sa vysadili nové rastliny a niekoľko drevín. Aby to bolo skoro dokonalé, tak v predposledný deň školského vyučovania firma SODABLAST Slovakia ekologickou metódou vyčistila a oživila aj mramorový podstavec pod bustou Martina Hattalu. Spoločnosť SODABLAST Slovakia túto službu poskytla našej škole sponzorsky, za čo jej týmto spôsobom ďakujeme. 

            Zopár fotografií, pred, počas a po skončení údržby touto zaujímavou metódou.

        • eTwining
          • eTwinning „Europareise – Cesta po Európe“

          • 21. 6. 2021
          • Naše gymnázium ostalo aj v čase pandémie v kontakte s okolitými krajinami prostredníctvom eTwinningového projektu Europareise, ktorého koordinátormi boli Mgr. Pavol Palčo a Mgr. Martina Palčová.

            Na tomto projekte spolupracovalo 8 krajín - Slovensko, Turecko, Francúzsko, Švédsko, Poľsko, Maďarsko, Rumunsko, Chorvátsko. Naši žiaci učiaci sa nemecký jazyk mali možnosť spoznať krajiny našich partnerov, ich školy a samozrejme aj učiteľov a žiakov, s ktorými sa stretli online na videokonferencii ZOOM, kde komunikovali v nemeckom jazyku.

            Projektové úlohy sú spracované aj formou e-Buch, kde si môžete online pozrieť obrázky a získať informácie o všetkých zapojených partneroch. Ďakujeme všetkým žiakom, ktorí sa do projektu zapojili a ukázali záujem o nemecký jazyk. E-Buch si môžete pozrieť na nasledovnom linku: 

            https://www.storyjumper.com/book/read/110048196/Europareise#

            Tešíme sa na ďalšiu spoluprácu, všetkým želáme krásne leto   PK NEJ.

        • Májové aktivity v projekte SAE
          • Májové aktivity v projekte SAE

          • 3. 6. 2021
          • V Erasmus+ projekte Students against extinction sú kľúčovou témou včely a ich neoceniteľný význam pre človeka.  20. máj je vyhlásený za Svetový deň včely a tak sme v rámci projektu na škole uskutočnili niekoľko aktivít venovaných včelám.

            Študenti sa nám konečne vrátili naspäť do lavíc a mohli konečne pripraviť informačný panel s detailmi projektu, ktorý je umiestnený na 1. poschodí novej budovy. Počas vyučovania študenti zo Sekundy vytvorili propagačné plagátiky na tému ochrany životného prostredia a špeciálne včiel. Navyše, pre študentov bol vytvorený online kvíz, v ktorom si mohli preveriť svoje vedomosti o živote včiel. Celý projektový tím sa tiež podieľal na vytvorení interaktívnej prezentácie o tom, čo by ľudia mali vedieť o včelách. Kvíz a prezentáciu sme poslali aj našim projektovým partnerom, aby sme tak všetci spoločne oslávili sviatok včiel.

            Vo štvrtok 27. mája sa uskutočnila dlho plánovaná beseda so včelárom a naším pánom riaditeľom v jednej osobe. Pán riaditeľ priblížil zúčastneným študentom základy práce so včelami, ukázal im pomôcky potrebné pri včelárení, predviedol ako to vyzerá a funguje vo vnútri úľa a priniesol ochutnať rôzne typy medov.

            V našich partnerských školách, ktoré zostali napriek pandémii otvorené, sa tiež zrealizovali zaujímavé aktivity venované včele medonosnej: španielski študenti s pomocou učiteľov vysadili kvety prospešné pre včely a grécki študenti sa zúčastnili workshopu o včelách a výrobe medu.

            Pred koncom školského roka sa plánujeme s našimi partnermi ešte raz stretnúť virtuálne a vymeniť si informácie ohľadom včelárenia, produkcie medu v partnerských krajinách a v neposlednom rade budeme diskutovať o problémoch, ktorým včelári v jednotlivých krajinách čelia.