• Prírodovedecká exkurzia - Kysuce

          • 15. 4. 2024
          • V dňoch 4. a 5. apríla 2024 sa žiaci prímy, sekundy a kvarty zúčastnili exkurzie na Kysuce s cieľom vidieť orloj v Starej Lesnej, pozorovať nočnú oblohu v hvezdárni Kysuckého Nového Mesta, prejsť sa a spoznávať rastliny priamo v teréne, rozšíriť si historické vedomosti o Budatínskom hrade a záhradnej architektúre, obdivovať nastarších živých obavateľov našej krajiny.

            Žiaci okrem zvyšovania svojho rozhľadu museli zapracovať aj na fyzickej kondícii, pretože nachodili neskutočne veľa krokov. Počasie nám prialo, okrem večernej totálnej  prietrže mračien, slniečko svietilo a hoci bolo chladno, fúkal vietor, všetky aktivity sme zrealizovali podľa vopred stanoveného plánu. Žiaci vyjadrili spokojnosť a ochotu zúčastniť sa na podobných akciách organizovaných predmetovou komisiou prírodných vied.

            Všetkým, účastníkom exkurzie týmto vyjadrujeme obrovské ďakujem.

          • Krajské kolo chemickej olympiády kategórie B

          • 15. 4. 2024
          • V priestoroch Gymnázia M. Ružičku v Žiline sa dňa 11.4.2024 uskutočnilo krajské kolo chemickej olympiády.

            Našu školu reprezentoval žiak sexty Matej Liss, ktorý vo veľmi silnej konkurencii študentov celého žilinského kraja obsadil krásne 6. miesto.

            Po minuločnom 5. mieste pridal v tomto roku ďalší úspech. Vzhľadom k obťažnosti uvedenej súťaže mu k výraznému úspechu gratulujeme a prajeme veľa motivácie do ďalšieho štúdia uvedeného predmetu.

            PK prírodovedných predmetov

          • REGIONÁLNE KOLO V MIX-VOLEJBALE

          • 12. 4. 2024
          • Dňa 09.04.2024 sa v telocvični nášho gymnázia uskutočnilo regionálne kolo v mix-volejbale SŠ.

            Našu školu reprezentovali Žatko Matej (IV.B), Djubašák Matej a Timotej, Mačor Jakub, Kičinová Karin Benita (všetci III.A), Suchánková Lívia (I.B), Palčová Lisa, Garbiarová Nela, Lukáčová Hana (všetky Kvinta), Jandurová Paula (I.A), Rejdová Natália (I.B), Parišová Nina (II.D)

            Hralo sa systémom - každý s každým, v konkurencii troch oravských gymnázií sme videli naozaj kvalitný volejbal. Naše gymnázium zvíťazilo v oboch zápasoch aj vďaka domácemu publiku, ktoré si pripravilo krásny plagát. Postúpili sme teda zaslúžene na krajské kolo, ktoré sa bude konať 24.4.2024 v Martine. Našim gymnazistom ďakujeme za výbornú reprezentáciu v regionálnom kole, fanúšikom ďakujeme za podporu a držíme palce v krajskom kole.

            Konečné výsledky regiónu:

            skóre lopty body

            1. miesto GMH 4:1 107:81 4

            2. miesto GAB NO 3:2 101:96 2

            3. miesto G POH DK 0:4 69:100 0

            PK TSV

          • Regionálne kolo súťaže Hviezdoslavov Kubín 2024

          • 10. 4. 2024
          • Dňa 27.3.2024 sa žiačky GMH Trstená zúčastnili regionálneho kola recitačnej súťaže v Námestove a dosiahli výborné výsledky.  Súťažilo sa v prednese prózy aj poézie, výsledkom je postup do ďalšieho kola, ktoré sa bude konať v Martine.

            Našu školu reprezentovali: Lisa Palčová, Táňa Pániková, Alexandra Bugajová Martina Turošáková. Umiestnenie v prvej trojke dosiahla každá naša reprezentantka:

            Výsledky:

            POÉZIA

            1. miesto: Táňa Pániková,
            3.miesto: Martina Turošáková

            PRÓZA :

            2.miesto: Alexandra Bugajová,
            3.miesto: Lisa Palčová

          • Okresné kolo súťaže Hviezdoslavov Kubín 2024

          • 10. 4. 2024
          • Dňa 27. 3. 2024 sa v ZŠ Š. Šmálika v Tvrdošíne sa konalo okresné kolo Hviezdoslavovho Kubína, na ktorom našu školu reprezentovali dvaja žiaci: Nela BEŇOVÁ (Prima) a Damián JANÍK (Tercia) v recitovaní prózy.

            V silnej konkurencii sa viac darilo Damiánovi Janíkovi, ktorý obsadil krásne 2. miesto. Damiánovi gratulujeme k umiestneniu a ďakujeme za reprezentáciu školy.

            PK SJL

          • OKRESNÉ KOLO V MIX-VOLEJBALE

          • 8. 4. 2024
          • Dňa 26.3.2024 sa v telocvični nášho gymnázia uskutočnilo okresné kolo v mix-volejbale SŠ.

            Našu školu reprezentovali Žatko Matej (IV.B), Djubašák Matej a DjubašákTimotej, Mačor Jakub, Kičinová Karin Benita (všetci III.A), Suchánková Lívia (I.B), Palčová Lisa, Garbiarová Nela, Lukáčová Hana (všetky Kvinta), Krasuľová Timea (II.A), Turošáková Martina (II.C)

            Hralo sa systémom - každý s každým, v  konkurencii 4 stredných škôl naše gymnázium jednoznačne zvíťazilo vo všetkých troch zápasoch, každý zápas sme vyhrali 2:0, a tak sme postúpili do regionálneho kola, ktoré sa bude konať opäť v našej telocvični 9.4.2024. Našim gymnazistom ďakujeme za výbornú reprezentáciu v okresnom kole a budeme im držať palce v regionálnom kole.

            Konečné výsledky:

                                                                skóre   body

            1. miesto GMH                         6:0       6
            2. miesto SPŠ IT Tvrdošín         3:4       2
            3. miesto SŠ Nižná                    3:5       2
            4. miesto Gymnázium Tvrdošín 2:5       2

            PK TSV

          • SWAPERKY IDÚ DO BRUSELU

          • 27. 3. 2024
          • Fantastický úspech zaznamenali naše dievčatá Baška Lanďáková (Kvinta), Hanka Lukáčová (Kvinta) a Ninka Parišová (2.D). Dievčatá od jesene usilovne pracovali na projekte Swaperky, ktorý si samé vymysleli a realizovali v rámci súťaže vyhlásenej občianskym združením Oravská Raketa.

            Do súťaže sa prihlásilo 20 trojčlenných tímov, no do záverečnej fázy sa dostalo iba 6 tímov. Dnes dievčatá svoje aktivity odprezentovali v Námestove pred štvorčlennou porotou, v silnej konkurencii sa nestratili a vyhrali 1. miesto - výlet do Bruselu.

            Srdečne im gratulujeme.

          • Biblická olympiáda

          • 27. 3. 2024
          • Dňa 21 -22.3 sa konalo dekanátne-okresné kolo Biblickej olympiády v Trstenej , kde sa zúčastnili žiaci základných a stredných škôl. Žiaci pracovali v trojčlenných tímoch a súťažili v 5 kolách, postupne získavajúc body. Toto súťažné prostredie testovalo ich znalosti a pochopenie biblických textov.

            Našim študentkám sa darilo veľmi dobre, staršie žiačky z 3.B získali 2.miesto a mladšie žiačky z Kvarty získali krásne 1.miesto a tým aj postup na diecézne kolo, ktoré bude 16.apríla v Spišskej Kapitule.

            Gratulujeme našim dievčatám z 3.B - Zuzke Pakosovej, Dominike Horňákovej, Sárke Zoššákovej a z Kvarty Ľudmilke Jagelčákovej, Danke Paliderovej a Marianke Benickej k ich úspechu.

            Mgr. Valéria Kubasová

          • Krajské kolo biologickej olympiády

          • 27. 3. 2024
          • Dňa 20.3. 2024 sa v Martine uskutočnilo krajské kolo biologickej olympiády kategórie A - TP, ktorej sa zúčastnil náš žiak PETER BODNÁR z oktávy.

            Peter sa zo zadanými úlohami popasoval zodpovedne a obsadil vo svojej kategórii 2. miesto, čím sa kvalifikoval aj do celoslovenského kola.

            Srdečne gratulujeme.
            PK prírodovedných predmetov

          • Celoštátne kolo matematickej olympiády

          • 22. 3. 2024
          • Naši žiaci III.D Viktória Pardeková, Francisco Alonso Timko a Anastázia Pantoková sa zúčastnili celoštátneho kola matematickej olympiády v španielskom jazyku v Novom Meste nad Váhom.

            Študentom sa táto matematická výzva naozaj páčila a Francisco Alonso Timko získal veľmi pekné 2. miesto.

            Všetkým trom gratulujeme!

            - - - - -

            ¡Fase Nacional de la Olimpiada de Matemáticas!

            Nuestros alumnos de III.D Viktória Pardeková, Francisco Alonso Timko y Anastázia Pantoková han participado en esta fase nacional de la olimpiada de matemáticas en español, en la ciudad de Nove Mesto nad Váhom. Los alumnos han disfrutado mucho con los retos matemáticos y Francisco Alonso Timko ha obtenido el segundo premio ganador.¡Enhorabuena a los tres!

          • CELOSLOVENSKÉ KOLO OLYMPIÁDY V ŠPANIELSKOM JAZYKU

          • 22. 3. 2024
          • Dňa 19. - 20. marca 2024 som sa zúčastnila španielskej olympiády v Bratislave. Súťažila som v kategórii C. V našej kategórii sa umiestnili presne tí, čo minulý rok, ale tým, že sa poznáme už z minulého roka, tak sme si tak viac sadli, sú takí priateľskí a mám aspoň kamošov.

            Okrem samotnej súťaže sme mali prehliadku historického centra Bratislavy v španielčine, kde som sa dozvedela aj veľa vecí a názorov na Slovensko od "hispanohablantes" (španielsky hovoriacich). Po skončení súťaže sme v Koncertnej sieni Mirbachovho paláca mohli naživo vidieť rôznych zástupcov veľvyslanectiev a zahraničných inštitúcií (Španielsko, Kuba, Mexiko).

            Ďakujem za to, že som sa dokonca 2-krát sa mohla zúčastniť olympiády - minulý rok a tento. Celoslovenské kolo je naozaj zážitok a budem mať veľmi pekné spomienky. Neumiestnila som sa na prvých troch priečkach, ale ja už len túto možnosť byť tam, vidieť to, zažiť a vyskúšať si, beriem ako úspech a hlavne, ako tam aj povedal jeden z veľvyslancov: „Tak, už ste vyhrali všetci len tým, že ten jazyk viete, a to je najdôležitejšie.“

            Som veľmi rada za túto skúsenosť a zážitky. 🥰

            Adriána PARIŽOVÁ, Oktáva

          • Matematická olympiáda v španielskom jazyku

          • 27. 2. 2024
          • ¡Ganadores de la Fase Local de la Olimpiada de Matemáticas en español!Los alumnos de III.D Viktória Pardeková, Francisco Alonso Timko y Anastázia Pantoková han sido los tres ganadores de la Fase Local de la Olimpiada de matemáticas. En esta Olimpiada han participado varios alumnos de II.D y III.D y han tenido que resolver un examen difícil.Los ganadores van a la Fase Nacional de la Olimpiada de Matemáticas en Nové Mesto nad Váhom el 19 de marzo. En la Fase Nacional, nuestros tres alumnos se encuentrarán con los tres ganadores de las otras Secciones Bilingües Españolas de Eslovaquia, y tendrán que resolver otras pruebas. El ganador de la Fase Nacional de la Olimpiada podrá disfrutar de una semana en Málaga (España) haciendo cursos de español.¡Mucha suerte! ¡Y gracias por la participación a todos!

            Víťazi miestnej fázy matematickej olympiády v španielčine!Žiaci III.D Viktória Pardeková, Francisco Alonso Timko a Anastázia Pantoková sa stali tromi víťazmi školského kola matematickej olympiády. Na tejto olympiáde sa zúčastnilo niekoľko študentov z II.D a III.D, ktorí museli riešiť náročnú skúšku. Víťazi sa 19. marca zúčastnia Celoštátneho kola matematickej olympiády v Novom Meste nad Váhom.

            V cleoslovenskom kole sa naši študenti stretnú s postupujúcimi z ostatných španielskych bilingválnych sekcií Slovenska a budú musieť riešiť ďalšie náročné úlohy.

            Víťaz cleoslovenského kola olympiády si bude môcť užiť týždeň v Malage (Španielsko) na kurzoch španielčiny.

            želáme veľa štastia a ďakujeme všetkým za účasť!

            španielska bilingválna sekcia

          • Divadelný festival v španielskom jazyku

          • 26. 2. 2024
          • V dňoch 13.-14.2 naši študenti zúčastnili na 12. školskom divadelnom festivale v španielskom jazyku španielskych bilingválnych sekcií na Slovensku. Tento rok sa festival konal v Košiciach. Po štyroch mesiacoch nácviku a príprav naša skupina zahrala hru "Yerma" od Federica Garcíu Lorcu a podala nádherný a dojímavý výkon.

            Veľká vďaka patrí našim študentom hercom - Lea Dvorštiaková, Yeva Dzutseva a Anna Nováková z 2.D a Veronika Gostíková, Markus Čul, Francisco Alonso Timko, Adela Dulková a Viktória Pardeková z 3.D.

            za všetkých Anna Nováková

          • Bačova žena v Komornom divadle v Martine

          • 26. 2. 2024
          • Tragédia, prekvapenie a dráma – to zažili žiaci vyšších ročníkov (3. A, 3. B, 3. C, Septima, Oktáva, 4. A, 4. B) 9. februára 2024 v Komornom divadle v Martine.

            „Mali sme možnosť vidieť postavu silnej Evy, bačovej ženy, ktorá si spomedzi dvoch nezmieriteľných mužov napokon vybrala smrť.
            Veľmi sa nám páčilo psychologické spracovanie predstavenia pomocou tanca hlavnej hrdinky, keďže na javisku nemáme dopodrobna vysvetlené jej pocity. Zaujalo nás aj správanie Evinej svokry, ktorá odmieta veriť, že jej syn Ondrej zomrel. Oceňujeme spojenie moderného prevedenia scény v kombinácii so zachovaním tradičných prvkom, ako sú kroje a tradičné jedlá.
            Nevšedným prvkom bolo postupné odkladanie kusov srdca, ktoré sa dialo v súlade s pocitmi Evy. V závere hry odloženie posledného kusa vyjadrovalo smrť hlavnej hrdinky.“

            K umeleckému zážitku by sme radi pridali nečakané, ale veľmi potešujúce osobné poďakovanie žiakom našej školy od samotných hercov za vytvorenie príjemnej a kultivovanej atmosféry počas predstavenia. Sme hrdí, že máme takých vnímavých a slušných žiakov, a veríme, že budeme môcť čoskoro navštíviť aj ďalšie hodnotné predstavenia.

            PK SJL

          • Kurz finančnej gramotnosti

          • 14. 2. 2024
          • V mesiacoch november a december sa na našej škole uskutočnil kurz finančnej gramotnosti. Naši žiaci boli školení nadáciou PARTNERS počas šiestich stretnutí, ktoré sa konali v piatok prvé dve vyučovacie hodiny. Cieľom tohto kurzu bolo naučiť študentov správnemu a zodpovednému spravovaniu financií. Prostredníctvom prednášok sa študenti postupne oboznámili, čo sú to financie, ako správne a bezpečne investovať, či ako si zaobstarať vlastné bývanie. Taktiež riešili témy, ktoré sa týkajú každého človeka, ako napríklad poistenie, dôchodky či hypotéky. Tohto kurzu sa tiež pravidelne zúčastňovali aj naši maturanti, ktorí na jeho adresu povedali tieto slová:

            Bibiána: Kurz bol pre mňa veľmi osožný. Dozvedela som sa, že hospodárenie s peniazmi nie je také jednoduché ako sa na prvý pohľad môže zdať. Som veľmi rada, že teoretické poznatky boli vždy doplnené príkladom z praktického života. Myslím si, že takýto kurz by mal absolvovať každý človek.

            Marko: Bolo super dozvedieť sa niečo nové o financiách. Som veľmi rád predovšetkým za tému investovanie. Teraz viem, ako a do čoho mám investovať tak, aby som bol stále v pluse. Ďakujem našim lektorom, ktorých výklad bol vždy zrozumiteľný a doplnený aktivitami, ktoré modelovali situácie z praktického života. Toto školenie, určite odporúčam každému.

            V mene Gymnázia Martina Hattalu chceme poďakovať všetkým z Nadácie PARTNERS a to lektorom: Ing. Marte Beňuš Kocúrovej, Ing. Petrovi Slobodovi, Mgr. Zuzane Hozovej. Taktiež poďakovanie patrí aj pánovi profesorovi Martauzovi za sprostredkovanie tohto kurzu.

            Všetkým absolventom prajeme, aby nadobudnuté vedomosti neváhali pretaviť do ich bežného života financií.

            B. Pilarčíková, M. Kyseľ 4.B

          • HVIEZDOSLAVOV   KUBÍN    2024

          • 14. 2. 2024
          • Deň 13. február 2024 sa niesol v znamení umeleckého prednesu. V podkroví Gymnázia Martina Hattalu sa konalo školské kolo Hviezdoslavovho Kubína. Milovníci umeleckého slova nám predviedli svoje umenie. Poroty mali ťažké rozhodovanie, ale napokon sa dohodli na týchto umiestneniach:

            Poézia:

            II. kategória:

            1. miesto: Michal Gabarík (Prima)
            2. miesto: Ema Ujmiaková (Prima)

            IV. kategória:

            1. miesto: Tatiana Pániková (1. D)
            2. miesto: Martina Turošáková (2. C)
            3. miesto: Miriam Zemanová (2. A) a Erik Pňaček (3. D)

            Cenu divákov si pre rovnosť hlasov odniesli: Emma Vavreková  (Sexta) a Lea Planietová (3. D)

             

            Próza:

            II. kategória:

            1. miesto: Nela Beňová  (Prima)
            2. miesto: Jakub Badlík (Prima)

            III. kategória:

            1. miesto: Damián Janík (Tercia)
            2. miesto: Ľudmila Jagelčáková (Kvarta)
            3. miesto: Agáta Mária Števuliaková (Sekunda) a Marianna Benická (Kvarta)

            IV. kategória:

            1. miesto: Alexandra Bugajová (3. D)
            2. miesto: Lisa Palčová (Kvinta)
            3. miesto: Barbora Karasová (1. C)

            Cena divákov bola udelená Lise Palčovej (Kvinta)

            Výhercom gratulujeme!

            Všetkým recitátorom ďakujeme za krásny umelecký zážitok a tým, ktorí budú našu školu reprezentovať v postupových kolách, prajeme veľa šťastia!   

            (PK SJL)

          • OLYMPIÁDA V ŠPANIELSKOM JAZYKU

          • 13. 2. 2024
          • Dňa 12. februára 2024 sa na pôde Gymnázia Martina Hattalu konalo Krajské kolo Olympiády v španielskom jazyku, ktoré zabezpečuje po odbornej stránke krajská komisia OŠJ a organizačne naša škola.

            Tento rok sa do olympiády zapojili 20 žiaci zo siedmych škôl Žilinského kraja – naše Gymnázium Martina Hattalu, Gymnázium Školská z Tvrdošína, Gymnázium V. P. Tótha z Martina, Evanjelická spojená škola z Martina a dve školy zo Žiliny: Gymnázium Veľká Okružná a Gymnázium bilingválne.

            Súťaž pozostáva z písomnej a ústnej časti. Súťaží sa v 4 kategóriách. Z každej kategórie postupuje jeden žiak – ktorý dosiahne úspešnosť minimálne 50% – do celoštátneho kola, ktoré sa uskutoční prezenčne 19 a 20. marca 2024 v Bratislave.

            Z našej školy sa olympiády zúčastnili 4 žiaci:

            - v kategórii B: Jakub GONDA z III.C – získal 3. miesto

            - v kategórii C: Adriána PARIŽOVÁ z Oktávy – získala 1. miesto

            - v kategórii D: Erik PŇAČEK z III.D a Klára KORMAŇÁKOVÁ z V.D – získala 3. miesto

            Všetci štyria boli zároveň úspešnými riešiteľmi.

            SÚŤAŽIACIM GRATULUJEME a ĎAKUJEME za krásnu reprezentáciu.

            Do celoštátneho kola postupuje Adriána PARIŽOVÁ z Oktávy, ktorej v marci DRŽÍME PALCE.

            Janka Paľová, predseda KK OŠJ

          • IT v Nitre 2024

          • 13. 2. 2024
          • Dňa 6.2. 2024 sa naši študenti zúčastnili celoslovenskej súťaže v programovaní pod názov IT v Nitre, ktorú organizovala Univerzita Konštantína Filozofa v Nitre. Z vyše 80 účastníkov online súťaže sa najlepšie umiestnil Miloš Stroka na 9. mieste a Rastislav Meľo na 16. mieste (obaja 4A).

            Za dosiahnuté výsledky našim študentom srdečne gratulujeme.

            pk INF

          • Okresné kolo dejepisnej olympiády

          • 5. 2. 2024
          • Dňa 5. 2. 2024 sa žiaci našej školy, Alžbeta Kabáčová, Simeon Tarbaj - kvarta, Jakub Dedinský, Damián Janík – tercia, Martin Raška, Viktor Sabov – prima, zúčastnili okresného kola v Dejepisnej olympiáde.

            Najlepšie sa darilo Jakubovi Dedinskému, ktorý získal celkovo najviac bodov zo všetkých súťažiacich, zvíťazil vo svojej kategórii a postúpil do krajského kola, ktoré sa uskutoční tento rok v Liptovskom Mikuláši.

            Aj ostatným žiakom sa darilo, Damian Janík a Martin Raška obsadili vo svojich kategóriách tretie miesto. Všetkým žiakom blahoželám, ďakujem za úspešnú reprezentáciu našej školy a želám úspech na krajskom kole.

            Mgr. Peter Žofaj

          • Deň otvorených dverí GMH

          • 1. 2. 2024
          • Dňa 31. 1. 2024 sa na našej škole uskutočnil Deň otvorených dverí. Prvých návštevníkov sme privítali už o 8,00hod. a po milom uvítaní, už na nich čakali dievčatá, ktorých úlohou bolo sprevádzať ich po škole.

            Prehliadka školy začínala vo vestibule, kde si mohli nazrieť do bufetu  a potom sa presunuli do učebne informatiky, kde im bola predstavená výučba tohto predmetu, a zároveň aj nový odbor na našom gymnáziu – informatika, ktorý sa bude vyučovať s pomocou umelej inteligencie.  V učebni sa predviedli aj praktické ukážky práce študentov informatiky. Ďalej na nich čakal slovenský jazyk a vynovená školská knižnica, na ktorú sme veľmi hrdí. Na dvoch poschodiach starej budovy  boli rozmiestnené predmety matematika, fyzika, biológia a chémia. Návštevníci si vypočuli, ako sa pracuje na jednotlivých predmetoch, vyskúšali si pripravené kvízy, chemické pokusy.

            Potom nasledoval presun do novej časti budovy, kde im na prízemí  boli ukázané šatne, jedáleň a čakali  tam na nich vyučujúci nemeckého jazyka, aby im viac porozprávali o možnostiach štúdia a ich aktivitách. Na prvom poschodí im bola predstavená aj forma 8-ročného štúdia na našej škole a popritom aj štúdium geografie a náuky o spoločnosti. Návštevníci mali možnosť vyskúšať si aj podanie prvej pomoci, resuscitáciu na figuríne, keďže na našej škole funguje aj zdravotnícky krúžok. Na druhom poschodí bol predstavený anglický jazyk, projekty Erasmus,  čerstvo upečené cookies a predmet aplikovaná ekonómia.

            Na treťom poschodí sa rozkladá španielske bilingválne gymnázium. Návštevníci si mohli prezrieť učebne, porozprávať sa s lektormi a dozvedieť sa tak viac o aktivitách tejto sekcie a možnostiach štúdia v nej. Taktiež mohli navštíviť hodiny španielčiny, španielskej fyzike a iné.

             Po ukončení prehliadky španielskej sekcie sa návštevníci presunuli do našej vynovenej telocvične, kde si mohli pozrieť aj priestory gymnastickej učebne, posilňovne a šatní.

            A úplne na záver ich čakalo malé prekvapenie v podobe zapojenia sa do súťaže o JBL reproduktor, stačilo iba na pripravených tabletoch zanechať svoj dojem z DOD , kontaktné údaje a počkať si už len žrebovanie, ktoré sa uskutočnilo nasledujúci deň.

            Z celkového počtu 140 návštevníkov sme nakoniec za účasti zástupcov, výchovného poradcu vylosovali žiaka zo ZŠ R. Dilonga.

            Teší nás záujem návštevníkov, ktorí si prišli pozrieť našu školu, či už zo strany rodičov, ale aj študentov. Ďakujeme za návštevu a tešíme sa na tých, ktorých naša škola zaujala a veríme, že v máji k nám zavítajú na prijímacie pohovory a v septembri už ako riadni študenti nášho gymnázia.

            Mgr. Fojtíková Andrea

            výchovný poradca