• SWAPERKY IDÚ DO BRUSELU

          • 27. 3. 2024
          • Fantastický úspech zaznamenali naše dievčatá Baška Lanďáková (Kvinta), Hanka Lukáčová (Kvinta) a Ninka Parišová (2.D). Dievčatá od jesene usilovne pracovali na projekte Swaperky, ktorý si samé vymysleli a realizovali v rámci súťaže vyhlásenej občianskym združením Oravská Raketa.

            Do súťaže sa prihlásilo 20 trojčlenných tímov, no do záverečnej fázy sa dostalo iba 6 tímov. Dnes dievčatá svoje aktivity odprezentovali v Námestove pred štvorčlennou porotou, v silnej konkurencii sa nestratili a vyhrali 1. miesto - výlet do Bruselu.

            Srdečne im gratulujeme.

          • Biblická olympiáda

          • 27. 3. 2024
          • Dňa 21 -22.3 sa konalo dekanátne-okresné kolo Biblickej olympiády v Trstenej , kde sa zúčastnili žiaci základných a stredných škôl. Žiaci pracovali v trojčlenných tímoch a súťažili v 5 kolách, postupne získavajúc body. Toto súťažné prostredie testovalo ich znalosti a pochopenie biblických textov.

            Našim študentkám sa darilo veľmi dobre, staršie žiačky z 3.B získali 2.miesto a mladšie žiačky z Kvarty získali krásne 1.miesto a tým aj postup na diecézne kolo, ktoré bude 16.apríla v Spišskej Kapitule.

            Gratulujeme našim dievčatám z 3.B - Zuzke Pakosovej, Dominike Horňákovej, Sárke Zoššákovej a z Kvarty Ľudmilke Jagelčákovej, Danke Paliderovej a Marianke Benickej k ich úspechu.

            Mgr. Valéria Kubasová

          • Krajské kolo biologickej olympiády

          • 27. 3. 2024
          • Dňa 20.3. 2024 sa v Martine uskutočnilo krajské kolo biologickej olympiády kategórie A - TP, ktorej sa zúčastnil náš žiak PETER BODNÁR z oktávy.

            Peter sa zo zadanými úlohami popasoval zodpovedne a obsadil vo svojej kategórii 2. miesto, čím sa kvalifikoval aj do celoslovenského kola.

            Srdečne gratulujeme.
            PK prírodovedných predmetov

          • Celoštátne kolo matematickej olympiády

          • 22. 3. 2024
          • Naši žiaci III.D Viktória Pardeková, Francisco Alonso Timko a Anastázia Pantoková sa zúčastnili celoštátneho kola matematickej olympiády v španielskom jazyku v Novom Meste nad Váhom.

            Študentom sa táto matematická výzva naozaj páčila a Francisco Alonso Timko získal veľmi pekné 2. miesto.

            Všetkým trom gratulujeme!

            - - - - -

            ¡Fase Nacional de la Olimpiada de Matemáticas!

            Nuestros alumnos de III.D Viktória Pardeková, Francisco Alonso Timko y Anastázia Pantoková han participado en esta fase nacional de la olimpiada de matemáticas en español, en la ciudad de Nove Mesto nad Váhom. Los alumnos han disfrutado mucho con los retos matemáticos y Francisco Alonso Timko ha obtenido el segundo premio ganador.¡Enhorabuena a los tres!

          • CELOSLOVENSKÉ KOLO OLYMPIÁDY V ŠPANIELSKOM JAZYKU

          • 22. 3. 2024
          • Dňa 19. - 20. marca 2024 som sa zúčastnila španielskej olympiády v Bratislave. Súťažila som v kategórii C. V našej kategórii sa umiestnili presne tí, čo minulý rok, ale tým, že sa poznáme už z minulého roka, tak sme si tak viac sadli, sú takí priateľskí a mám aspoň kamošov.

            Okrem samotnej súťaže sme mali prehliadku historického centra Bratislavy v španielčine, kde som sa dozvedela aj veľa vecí a názorov na Slovensko od "hispanohablantes" (španielsky hovoriacich). Po skončení súťaže sme v Koncertnej sieni Mirbachovho paláca mohli naživo vidieť rôznych zástupcov veľvyslanectiev a zahraničných inštitúcií (Španielsko, Kuba, Mexiko).

            Ďakujem za to, že som sa dokonca 2-krát sa mohla zúčastniť olympiády - minulý rok a tento. Celoslovenské kolo je naozaj zážitok a budem mať veľmi pekné spomienky. Neumiestnila som sa na prvých troch priečkach, ale ja už len túto možnosť byť tam, vidieť to, zažiť a vyskúšať si, beriem ako úspech a hlavne, ako tam aj povedal jeden z veľvyslancov: „Tak, už ste vyhrali všetci len tým, že ten jazyk viete, a to je najdôležitejšie.“

            Som veľmi rada za túto skúsenosť a zážitky. 🥰

            Adriána PARIŽOVÁ, Oktáva