• Slávnostné odovzdávanie maturitných vysvedčení

          • 30. 5. 2023
          • Školský rok sa pomaly blíži do finále a po úspešných maturitných skúškach sme dňa 30. 5. 2023 v mestskom kultúrnom stredisku, za účasti primátorky mesta Trstená p. Magdalény Zmarzlákovej, slávnostne odovzdali našim maturantom maturitné vysvedčenia.

            Všetkým našim maturantom, srdečne gratulujeme k úspešnému ukončeniu stredoškolského štúdia a prajeme veľa šťastia pri prijímacích skúškach na vysoké školy. Veríme, že budú v dobrom spomínať na čas strávený na Gymnáziu Martina Hattalu v Trstenej.

            Vedenie školy, učitelia a študenti GMH

          • Okresné kolo v atletike družstiev ZŠ

          • 28. 5. 2023
          • Dňa 23.05.2023 sme sa zúčastnili súťaže družstiev v atletike ZŠ, ktorá sa konala v Nižnej. Súťaže sa zúčastnilo celkovo 9 základných škôl z celého okresu v chlapčenskej a dievčenskej kategórii.Súťažilo sa v šiestich disciplínach plus štafetový beh 4x60m.

            Naše tímy bojovali s nasadením a dievčenské družstvo si nakoniec vybojovalo krásne druhé miesto, keď pri rovnosti bodov so ZŠ Liesek (348 bodov) nakoniec rozhodol celkový počet bodov získaných všetkými členmi družstva. Víťazstvo im teda uniklo len o jeden  bod .

            Naše dievčatá súťažili v nasledovnom zložení s týmito výsledkami:

            Lisa Palčová (Kvarta)      vrh guľou - 8,48m (1.miesto) a hod vortexom 43,40m (1.miesto)

            najvyšší celkový bodový zisk v kategórii dievčat – 147 bodov

            Lenka Kubalová (Kvarta) 60m – 8,8s  a skok do výšky - 130cm (1.miesto) – 119 bodov

            Kristína Kubášková (Kvarta) 800m – 3:09 min a skok do diaľky – 338cm – 61 bodov

            Nela Garbiarová (Kvarta) 800m – 3:12 min a skok do diaľky – 330cm – 56 bodov

            Dorota Fojtíková (Tercia) skok do výšky - 125 cm (3.miesto) – 58 bodov

            Nina Rošťáková (Prima) 60m – 8,9s a 800m 3:36 min – 67 bodov

            Štafeta 4x60m   - 40,3s (Kubášková, Palčová, Kubalová, Fojtíková) – 2. miesto  - 23 bodov

             

            Chlapčenskému družstvu sa darilo menej a obsadilo napokon siedme miesto.

            Naši chlapci súťažili v nasledovnom zložení s týmito výsledkami:

            Simeon Tarbaj (Tercia) vrh guľou – 9,03m a hod vortexom – 45,70m – 126 bodov

            Lukáš Barnas (Tercia) 60m – 7,9s a skok do diaľky - 462cm – 115 bodov

            Kristián Gazdík (Kvarta) 60m – 8,8s a vrh guľou – 9,16m – 99 bodov

            Jakub Šurin (Kvarta) skok do výšky – 130cm a skok do diaľky – 435cm – 93 bodov

            Miloš Paríža (Tercia) 800m – 2:55 min a skok do diaľky 399 cm – 61bodov

            Matúš Bodnár (Kvarta) 60m – zranil sa , 800m neštartoval

            Štafeta 4x60m – x (Gazdík, Bodnár, Šurin,  Barnas)

             

            Všetkým zúčastneným gratulujeme a ďakujeme za reprezentáciu školy.

            PK TSV

          • OKRESNÉ KOLO MIDI-COOLVOLEY ZŠ 4X4

          • 10. 5. 2023
          • Dňa 27.4.2023 sa v telocvični ZŠ Liesek uskutočnilo okresné kolo v MIDI-COOLVOLEY ZŠ dievčat. Naše gymnázium reprezentovali 4 dievčatá z Kvarty: Nela Garbiarová, Kristína Kubášková, Hana LukáčováLisa Palčová.

            Dievčatá predviedli krásny volejbal, ktorý obdivovali nielen diváci, ale aj všetky družstvá so svojimi trénermi. Na turnaji odohrali dievčatá štyri zápasy a v každom zvíťazili 2:0. Napriek tomu ich postup do krajského kola zatiaľ nie je istý. Výklad propozícii nie je totiž jednoznačný a viaceré dokumenty si navzájom odporujú. Uvidíme ako to dopadne po odvolaní, v každom prípade však dievčatám ďakujeme za vzornú reprezentáciu a veríme, že sa budeme tešiť aj z ich ďalších úspechov, buď v rámci MIDI-COOLVOLEY, alebo v iných volejbalových súťažiach.

            Mgr. Pavol Palčo
            vedúci volejbalového družstva

          • Deň Zeme 2023

          • 10. 5. 2023
          • Dňa 21.4.2023 sme sa na našej škole rozhodli prvýkrát usporiadať Deň Zeme pre našich študentov. Cieľom tohto dňa bolo podporiť a zdôrazniť dôležitosť šetrnosti k prírode a udržateľného rozvoja.  Študenti sa zúčastnili rôznych aktivít, ktoré mali za cieľ ukázať, aký význam má zachovanie našej planéty a aké malé kroky môžu byť každodenne urobené pre ochranu životného prostredia.

            Jednou z aktivít, ktorá sa konala, bolo separovanie odpadu. Študenti sa naučili, aké druhy odpadu existujú a ako sa dajú triediť.

            Ďalšou aktivitou bola virtuálna voda, ktorá mala za cieľ ukázať, koľko veľa vody sa používa na rôzne činnosti a ako môžeme ušetriť vodu v každodennom živote. Študenti si vypočuli, ako dlho sa odpad rozkladá. Že niektoré druhy odpadu, ako napríklad plastové vrecká alebo fľaše, sa rozkladajú mnohé storočia.

            Ekostopa bola aktivita zameraná na naše nároky v bežnom živote. Tu si študenti mohli vypočítať, aká je ich uhlíková stopa, koľko planét by sme potrebovali, ak by každý žil takou spotrebou ako my.V rámci aktivít sme vyhlásili súťaž a odmenili troch výhercov.

            Za sponzorské ceny veľmi pekne ďakujeme firme PC Slovakia - p. Blažekovi, p. Slávke Škoríkovej zástupkyni firmy Oriflame a p. prof. E. Kristofčákovej.

            Dúfame, že táto iniciatíva poslúžila ako inšpirácia pre našich študentov a pomôže im k tomu, aby v ich živote robili malé kroky pre ochranu našej planéty.

          • Študentský ples GMH

          • 6. 5. 2023
          • Dňa 27.4.2023 sa po trojročnej prestávke spôsobenej COVID-om uskutočnil študentský ples Gymnázia Martina Hattalu, ktorý zorganizovala študentská školská rada. Celým plesom nás zabávali učiteľsko-študentská ľudová hudba, DJ Robi a DJ Mih, tanečná skupina Daisy, dievčatá zo 4.C - Beáta a Chiara a moderátori: Nikol Dvořáková a Jakub Gonda a túto vydarenú akciu fotograficky zdokumentoval Martin Kormaňák zo 4A.

            Ďakujeme našim sponzorom, ktorí nám prispeli do tomboly a všetkým ktorí sa podujali na programe a organizácii plesu. Dúfame, že v budúcnosti Vám študentská rada pripraví ešte mnoho ďalších nezabudnuteľných podujatí.

            Veríme, že ste si ples užili a tešíme sa na vás opäť budúci rok.

            trieda 2.B