• LEADERSHIP INNOVATION CAMP
          • LEADERSHIP INNOVATION CAMP

          • 24. 9. 2021
          • Dňa 21.septembra 2021 sa 4 dievčatá z našej školy, Klára Šurinová (3.C), Tímea Kubicová (3C), Veronika Pakosová (septima) a Dominika Skočíková (3C) zúčastnili súťaže FEMALE LEADERSHIP INNOVATION CAMP v Bratislave v hoteli Bratislava.

            Celodenná súťaž Innovation Camp je intenzívna skúsenosť pre študentky, ktorá stimuluje ich kreatívne a inovačné schopnosti. Študentky pracovali na reálnej výzve „Ako motivovať ženy, aby sa stali leaderkami“ v 4-členných zmiešaných tímoch (v každom tíme boli 4 dievčatá zo 4 rôznych škôl). Ich úlohou bolo nájsť najlepšie riešenie na zadanú tému a prezentovať ich pred odbornou porotou. Súťaže sa zúčastnilo spolu 48 študentiek z 12 škôl. Ocenené boli 3 najlepšie tímy.

            Aj jedna naša žiačka, Dominika Skočíková, bola práve v ocenenom tíme, ktorý získal v súťaži 2. miesto.

            Tímea Kubicová na tejto súťaži získala 1. miesto vo vedomostnom  Quize „JA Slovensko“.

            Možno aj vďaka tejto súťaži naše dievčatá ako aj dievčatá z iných škôl mali možnosť zistiť, že cesta za úspechom môže byť náročná. Či už dievčatá vyhrali alebo nie, celý deň si užili naplno, našli si nových priateľov a veľa kontaktov, užili kopu zábavy a všetko, čo sa naučili, zúročia počas roka vo svojej študentskej firme na seminári Aplikovaná Ekonómia.

            Verím, že aj táto príležitosť im pomôže uspieť nielen v škole, ale predovšetkým v živote. Prajeme im, aby stavali na skúsenostiach, ktoré na súťaži získali a hľadali vo svojom živote hodnoty a príležitosti, ktoré ich budú posúvať ďalej.

            Ďakujeme všetkým zúčastneným dievčatám, ktoré úspešne reprezentovali našu školu Gymnázium Martina Hattalu v Trstenej.

          • Návšteva ministra školstva na GMH

          • 23. 9. 2021
          • V stredu 22. 9. 2021 navštívil našu školu minister školstva Slovenskej republiky p. Branislav Gröhling. Po uvítaní sa prešiel po našej škole, prezrel si niektoré učebne, porozprával sa s niektorými študentami a po obede sa stretol na krátkej besede aj s učiteľmi.